(©FIVB)
(©FIVB)

Turnir Lige nacija možda i u Srbiji naredne godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 16:43

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter istakao da je reprezentacija očigledno promašila formu

Odbojkaše Srbije je u Tokiju sa tribina bodrio i predsednik OSS Đula Mešter. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo, jer naš nacionalni tim nije uspeo da izbori olimpijsku vizu.

Orlovi trenutno imaju skor 3-3, a sutra ih čeka poslednja utakmica protiv Slovenije. Iz Japana na OI idu domaćin i SAD.

Izabrane vesti

"Nažalost nismo uspeli da se plasiramo direktno na Olimpijske igre u Parizu. Ali, verujem u ove momke, mislim da imamo kvalitet potreban za to takmičenje. Sledeće godine nas čeka težak raspored, svi će imati teške, dugačke sezone u svojim klubovima, nadamo se da će proći bez velikih povreda", rekao je Mešter za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Srbija će poslednju šansu da izbori vizu imati preko FIVB rang liste. Potrebno je da odbojkaši ostanu visoko plasirani i nakon preliminarne faze Lige nacija naredne godine.

"Mi kao Savez ćemo pokušati da uradimo sve da obezbedimo što bolje uslove za naše igrače, eventualno i možda organizaciju nekog turnira u Ligi nacija da bi olakšali put u Pariz".

Kad se sve sabere - ovo reprezentativno leto za seniore nije bilo uspešno.

"Nažalost, ne možemo da kažemo da smo zadovoljni ovom sezonom. Odigrali smo Ligu nacija relativno dobro, na Evropskom prvenstvu smo pokazali određeni kvalitet, ali očigledno smo ipak promašili formu i na najbitnijem turniru za nas nismo bili na željenom nivou - nismo uspeli da dostignemo naš cilj", zaključio je Mešter.



tagovi

Đula Mešterodbojkaški savez srbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara